Hvor spiser man i Nordvestsjælland?

I Nordvestsjælland finder du en masse hyggelige caféer og restauranter. Du kan spise dig rundt i regionen lige fra Isefjorden til Kalundborg. Med den gode kvalitetsjord og århundreders landbrugserfaring, er der mulighed for rigtigt at smage hvad denne spændende region har at byde på. Især er der flere restauranter der specialiserer sig i anvende de lokale råvarer på bedste vis, det være sig kød, grønt eller fisk.

Skipperkroen

En af mine favoritter, er den historiske Skipperkroen ved Esrum Sø som afspejler Fredensborgs royale historie og er tæt på naturen. Ikke blot ligger kroen lige ved siden af Fredensborg slot, den er også indrettet så man føler det som om man sidder i de royale gemakker. Flotte lysekroner og pastelfarver pa væggene og flotte møbler og malerier. Når vi rigtigt skal hygge og have en speciel weekend, tager vi på Skipperkroen med overnatning. Dejlig mad, atmosfæren og tæt på søen giver bare en helt romantisk og særlig stemning.

Dragsholm Bistro: “Spisehuset”

Lammefjordens Spisehus ved Dragsholm slot serverer enkle og landlige retter tilberedt med brug af friske råvarer fra Lammefjorden og fra slottets egen urtehave. Der er en afslappet stemning her og når vejret er til det, flytter serveringen ud på Bastionen. Dertil kan man besøge slottets gårdbutik, café og bar som findes i samme bygning som Spisehuset.

Anneberg  Café & Restaurant

Anneberg Café & Restaurant specialiserer sig i friske råvarer med inspiration fra Middelhavsområdet. Anneberg ligger et par kilometer syd for Nykøbing Sjælland på en bakketop med en enestående udsigt over Isefjorden. Oven på restauranten ligger Hempel Glasmuseum, så du kan kombinere frokosten med et besøg hos glaspusteren.

Anneberg . Café & Restaurant er et af Odsherreds bedste madsteder. I sæsonen serveres frokost a la carte tirsdag-fredag, og lørdag og søndag det berømte ”Det Store Frokostbord”, hvor man kan vælge mellem et stort udvalg af lækre sager inden for fisk, grønt, kød, frugt og ost – ledsaget af hjemmebagte brød.

Der er også flere cafeer som det er værd at nævne. Prøv for eksempel at tage på Cafe Nokken, en hyggelig cafe i Nykøbing Sjælland som ligger lige ned til havnen og har mange udendørs siddepladser. Café Udsigten har panoramaudsigt over Sejerøbugten. Her kan du også overnatte, eftersom cafeen ligger i vandrehjemmet. I Café Udsigten kan du nyde klassiske danske retter som morgenmad, smørrebrød samt kaffe og kage om eftermiddagen.

Endnu en spændende cafe findes hos Lokalkompagniet som er et af Odsherreds producenter af fødevarer og brugskunst samlet i én spændende og stemningsfuld oplevelsesbutik. Køb fødevarer og brugskunst fra gårdbutikker og lokale kunstnere, slap af i caféområdet og gårdhaven, eller gå på opdagelse i Lokalkompagniets overdimensionerede Frugtkasse.

Det vilde køkken i Klint

Det vilde køkken i Klint fortolker Odsherreds landskab igennem maden med På din lokalt dyrkede grønsager, kød fra Odsherreds leverandører og vilde urter. Madkonceptet strækker sig fra ”Hverdagskøkken” om torsdagen, weekend-buffeter fredag og lørdag, til ”Smag på søndagen” – brunch. Cirka fire gange om året viser spisehuset, hvad årstiden kan byde på, via en tre retters menu, spækket med sæsonens fisk, kød, grønt og vilde urter fra Odsherreds skove, marker, enge og strande.

Fiskebuffeten – Rørvig Havn

Fiskebuffeten I Rørvig Havn er en eksklusiv og indbydende Fiske & Skaldyrsbuffet-restaurant i særklasse med skøn udsigt over Rørvig Havn & Isefjorden. Der er fokus på lokalfangede fisk & skaldyr fra Kattegat & Isefjorden.