Opholdssteder i Nordvestsjælland

Nordvestsjælland har mange fantastiske steder at tage på ferie eller weekendophold. Her har jeg samlet blot nogle af de mest historiske slotte og gårde der tilbyder hotelophold.

Hotel Ole Lunds Gaard – Kalundborg

Tag for eksempel Kalundborg, den charmerende middelalderby. Kalundborg har et dejligt shopping´- og caféliv. Fra Kalundborg er du tæt på noget af Danmarks smukkeste natur i Nordvestsjælland,

I Kalundborg kan du bo på det historiske hotel Ole Lunds Gaard. Hotellet er en 270 år gammel købmandsgård der ligger I hjertet af Kalundborg. Med sit smukke bindingsværk og en herlig atmosfære er hotellet i sig selv et besøg værd.Ole Lunds Gaard rummer både hotel, restaurant og selskabs- & mødelokaler. Fra hotellet er der rig mulighed for ture til f.eks. det smukke Røsnæs, Sjællands vestlige spids eller rundt til byens seværdigheder. Se byens femtårnede kirke, Kaalund Kloster, museet eller gå en tur i byens ældste stemningsfyldte kvarter – alt sammen få minutters gang fra Ole Lunds Gaard.

Kragerup Gods – Mellem Kalundborg og Holbæk

Dejlige Holbæk har rigtigt mange steder at vælge mellem når det kommer til en særlig overnatning for enten dit firma eller din familie, eller hvis I blot er et par på tur.

Der er Hotel Sidesporet som er ganske populært, og Hotel Strandparken, og så det charmerende Hotel Hørby Færgekro på Tuse Næs, med restaurant med panorama udsigt over Holbæk Fjord. 

Men noget helt særligt er dog det nærliggende Kragerup Gods, sydvest for Holbæk. Bygningerne stammer helt tilbage fra 1610 og de mange gamle avlsbygning har siden 1998 fået ny anvendelse som hotel. Her kan du tage dig et ophold både med aktive feriedag og underholdning, eller et Wellness ophold med grøn mad og en tur i spa med massage og sauna, eller en tur i den opvarmede pool.

Dragsholm Slot – Nykøbing Sjælland

På vej mod Sjællands Odde og Nykøbing Sjælland ligger det fantastiske Dragsholm Slot midt i det smukke Odsherred. På dette gamle slot er der både bistro og restaurant med en Michelin-stjerne (2017). Slottet har 34 værelser og her bliver der for alvor kælet for gæsterne både med gourmet mad og særlige begivenheder som for eksempel svampe- og urteture hvor du kan lære at identificere spiselige fornøjelser i naturen. Den smukke omkringliggende natur byder på skønne vandreture og oplevelser, og dertil kommer muligheden for en runde på golfbanen.

Sonnerup Gaard Gods – Tølløse

Lidt gemt er vejen finder du et andet historisk gods der også fungerer som hotel. Sonnerupgaard Gods er beliggende i natursmukke omgivelser der byder på kortere og længere vandreture. Gods tilbyder en fantastisk morgenmadsbuffet, og der findes adskillige kroer og restauranter i omegnen til middag i byen.

Hundested hotel og kro

Endeligt er der Hundested hotel og kro, som er et mindre hotel. Her er de kendte for deres gode restaurant med særlige fiskespecialiteter. Hundested hotel og kro har en fantastik udsigt og er et rigtigt hyggeligt, lille hotel, tæt på strand og en aktiv havn, hvor man kan snuppe sig et glas og en snak.